HTML (3)

Çarşamba, 11 Mayıs 2016 23:54

Web renkleri

siyah gümüş gri beyaz kırmızı bordo mor galibarda yeşil çim zeytin sarı altunî turuncu mavi lacivert teal turkuvaz
                                   
black silver gray white red maroon purple fuchsia green lime olive yellow gold orange blue navy teal aqua

 Web renkleri, web sayfası tasarımında kullanılan ve izlenen sayfanın görünümünü düzenlemeye yarayan renklerdir.

Web sayfası yazarlarının düzenledikleri web dosyalarını renklendirmek için kullanabilecekleri çeşitli yöntemler mevcuttur. Renkler RGB renk sisteminde kullanılan üçlü heksadesimal kod ile belirlenebileceği gibi, standart İngilizce adları kullanılarak da belirlenebilir. Renk değerlerini oluşturmak için bir renk seçim aracı veya grafik yazılımı tercih edilebilir.

İlk web tarayıcılar (Mosaic ve Netscape Navigator) X Pencere Sistemi üzerinde çalışan ve X11 renk adlarını kullanan uygulamalardır.

Web sayfanızda yada HTML-Editörünüzde, bir takım Türkçe karakterleri içeren harfler sorun yapabiliyorsa, bu harfleri belirli HTML kodlar kullanarak, istediğiniz harfe, sorunsuz ve istenilen bir şekilde görüntü kazandırabilirsiniz.

Bu Sayfamızda, sorun olabilecek, belirli Türkçe karakter içerikli Harfler seti sıraladık ve bu harflerin yanlarında, destekleyici HTML-Kodları, sayısal Kodlarla birlikte belirledik.

Bazı Türkçe karakterler, Unicode karakter kümesinin parçası olabilir, böylece Sayfaların başında <head> </head> etiketlerinin arasına aşağıdaki örnek gibi yazılması sorunu çözecektir.

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" />

Bir sayfanın kullanıcısı olarak, başka bir Sayfaya (örneğin kullanılmayan eski bir Sayfada olabilir) ve bu Sayfayı,  otomatik bir şekilde, başka bir Sayfaya yönlendirmek istiyoruz. Bunun en kolay yolu, aşağıdaki örnekde verilmiştir:

Meta-Yönlendirme:
İkisinin <head>- ve </head>- arasına aşağıdaki Kod konularak:

<meta http-equiv="refresh" content="5; URL=hedefsayfa.html">

 

Burada content="5 istenilen hız ayarını ayarlar. Yönlendirme Sayfasının kaç saniye sonra açılacağını tesbit amaçlı. Bu rakamı ne kadar yükseltirsek, Sayfayı yönlendirme zamanıda o kadar uzar.

content : Yönlendirilen siteye kaç saniye sonra yönlendirildiğini gösterir.

url : Yönlendirilen web adresi

HTML Otomatik yönlendirme için, daha değişik birbirinden farklı örnekler verilmiştir. Lütfen bu Sayfanın devamını okuyunuz: